Aston Martin’in Valkyrie adlı hiper otomobili, bugün Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen ve Valkyrie AMR Pro olarak adlandırılan yeni bir versiyona kavuştu. Sadece pistlere özel olan bu versiyon hibrit bir V12 motor sistemine sahip ve bunun sonucunda 1.100 beygir toplam güç üretiyor. Bu da aracın rahatlıkla 362 km/s olan maksimum hızına ulaşmasını sağlıyor. Aynı zamanda mevcut Valkyrie’den daha modifiyeli gövdesi sayesinde yola tutunma kabiliyeti de daha yüksek oluyor.

 

Aracın geliştirilmesinde büyük pay sahibi olan Red Bull Racing yetkililerinden Adrian Newey bu otomobille ilgili olarak “Aston Martin Valkyrie’nin yola çıkabilen versiyonunda Formula 1 kariyerimden elde ettiğim birçok bilgiyi araca yansıtmıştım. AMR Pro versiyonu pratiklik ve trafiğe çıkabilme gibi durumları gerektirmediği için bu konuda çok daha rahat çalışmalar yapabildim. Aracın bazı detaylarını paylaştık. Fakat tur sürelerinin sadece muhteşem olduğunu belirterek bu süreleri daha sonraya saklayalım.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

1100 beygir güce sahip olan aracın ağırlığı da yaklaşık 1000 kg. Yani kg başına 1 beygirden fazla bir güç düşüyor olması demek, süper otomobil klasmanının bile daha yukarısı demek oluyor. Aston Martin bu hafifliği haberimizin başında da değindiğimiz üzere karbon fiber kullanımını maksimumda tutarak başarmış. Aracın gövdesinin birçok kısmında gördüğümüz karbon fiber malzemeler süspansiyon sistemi gibi yerlerde bile kullanılmış. Bunun yanı sıra iç mekanda bilgi eğlence sistemi ve klima gibi ağırlık yapabilecek donanımlar da araçtan çıkarılmış.

Aston Martin, Valkyrie AMR Pro’dan sadece 25 adet üreteceğini de açıkladı. Bu pist otomobillerinin teslimatlarına 2020’de başlanacak. Firma otomobilin fiyatını açıklamıyor fakat bu durum zaten bu aracı alacak olan müşterileri pek de etkilemiyor.